A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve immár harmadik alkalommal szervezi meg a Szakma Sztár Fesztivált, 2024. április 24-26. között. A 17. alkalommal megtartott eseményen közel 60 – köztük 21 agráriumhoz köthető – szakmával, szakiránnyal ismerkedhetnek meg a látogatók.
Az idén 17. alkalommal rendezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve a Szakma Szár Fesztivált, amelyre 2024. április 24-26. között kerül sor, Budapesten. Az ezzel kapcsolatos megállapodást, hasonlóan a korábbi évekhez, az idei évben is megkötötte a két kamara. Győrffy Balázs, a NAK és dr. Parragh László, a főszervező MKIK elnöke 2024. április 9-én erősítette meg aláírásával az együttműködést. A közös szervezés célja a szakképzés népszerűsítése, versenyképességének megerősítése.
A területi kamarák és az MKIK országos pályaorientációs tevékenységnek is köszönhető, hogy nő a szakképzés népszerűsége. A motiváció fenntartásában jelentős szerepük van az iskoláknak és a duális képzőhelyeknek ugyanúgy, mint az ágazati képzőközpontoknak, akikkel szorosan együttműködnek a kamarák. A hangsúly a szakmai fejlődésen, a biztosabb és stabilabb jövőképen van, hiszen az iskolapadból már szakmai tudással lépnek ki a versenypiacra a szakmai képzésben résztvevők.
Kreatív virágkötészet szakma (kép forrása: hellovidek.hu)
Hagyományos szőlő és borfajtáink közé tartozik a kadarka, a Dél-Alföldön nagy múltra tekint vissza a termesztése és készítése. Ez volt az első olyan fajta Kiskőrösön és környékén, ami megjelent és óriási gazdasági fejlődést indított el. Ez a térség valamikor állattartással és legeltetéssel foglalkozott, aztán a filoxéra járvány adta meg a lehetőséget a Homokhátságnak, hogy szőlőtermesztéssel foglalkozzanak – így jelent meg elsőként a kadarka és volt meghatározó egészen a rendszerváltozásig. A szőlőtermesztés szerencsére most is meghatározó szerepet játszik a Dél-Alföldön: az önálló hegyközségek közül a 2600 hektárjával a Kiskőrösi Hegyközség a legnagyobb az országban, tehát még mindig óriási szőlőterületeik vannak. Bár a kadarka eredetileg a Balkánról került hazánkba, évszázadok alatt a magyar borkultúra meghatározó elemévé vált. Ma már a magyar fajták közé sorolják.... ➜
A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló... ➜
Aranyérmet kapott a Dereszla Pincészet száraz Furmintja a Japánban nemrégiben megrendezett Sakura Nemzetközi Borversenyen. A bor egyébként nem ismeretlen az országban, ugy... ➜
A borászok már nagyon várják a tavasszal meghirdetendő pályázatokat, amelyek lehetővé teszik többek között szőlészeti gépek, technológiai berendezések beszerzésé... ➜
A szőlő-és borágazat jelentős technológiai és tudásigényes ágazat, ahol az nyer, aki gyorsabban látja meg az alkalmazkodás új irányát és a kínálkozó információ... ➜
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.