Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2024.02.28

Bemutatkozik a Növényvédőszer.hu

2022.08.03

Gondolta volna, hogy a magyar agrárium képes a lakosság kétszeresének, azaz akár húszmillió embernek is az ellátására? Tudta, hogy a mezőgazdaságban csak az utóbbi években akkora változások történtek, mint az elmúlt száz évben összesen? S ezzel még nincs vége: minden ágazat közül az agrárium az, ahol a leglátványosabb folyamatok mennek majd végbe. Ezzel nem csak ezen ágazat szereplői, hanem a vásárlók, a fogyasztók is jól járnak majd.

Mi ezeket a - most még talán fel sem fogható - fejlődéseket szeretnénk bemutatni a Növényvédőszer.hu olvasóinak. Hazai és uniós forrásokkal együtt több ezer milliárd forint áramlik az elkövetkezendő években a mezőgazdaságba, amelyet most már bátran nevezhetünk agrár élelmiszer gazdaságnak is. Saját példám is a bizonyíték arra, hogy mire vagyunk képesek, ha kitartással, szorgalommal és alázattal dolgozunk az eredményért. 1200 hektáron gazdálkodom Karád határában a Karádi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatójaként. Számomra ez egy életforma, amelybe beleszülettem. A Növényvédőszer.hu agrárpiaci szakportál elindítás pedig egy újabb lépés az életemben, amikor profi csapatommal megmutathatom és bemutathatom a világhálón keresztül is azt, hogy ez az egyetlen szó: agrárium, milyen csodákat takar.


 

Tanulmányaim:

MATE Kaposvári Campus: Agrármérnök MSc 2010.

Kiss Ferenc Erdészeti Technikum: 2005.

Izsákon születtem és az ezredfordulón költöztem Szegedre, majd 2005-ben Kaposvárra. 2010 óta élek a Somogy megyei Karádon, ahol a Karádi Mezőgazdasági Zrt. Vezérigazgatója vagyok.

Az elnevezés levédése, tehát a Növényvédőszer.hu némi magyarázattal is szolgál: a hiedelmekkel ellentétben a növényvédelem nem egyenlő a talaj kíméletlen vegyszerezésével, terhelésével. Mezőgazdaság növényvédelem nélkül továbbra sem létezik: a szóban is benne van, hogy növény védelem. Ez az agrárpiaci szakportál arra tesz kísérletet, hogy bemutassa mindazt, ami az életünk része: a precíziós gazdálkodás, a kisközösségek önfenntartása, termelői piacok nyitása, a vidék ízei és színei, az új pályázati lehetőségek. Felkérésünknek eleget téve szeretnénk a magyar agrárium meghatározó személyiségeinek véleményét is közzé tenni, ezért jegyzet formájában ők is elmondják a gondolataikat. De növényorvosaink, mérnökeink is segítenek eligazodni a mindennapi teendőkben. Indulnak majd podcastjaink is, amelyeket az ismert felületeken is megjelenítünk és ajánljuk azoknak is, akiknek nem fő hivatása a mezőgazdaság, de kíváncsiak arra, hogy miként tehetik egészségesebbé az életüket a magyar föld javai által.

Mondok József
alapító - vezérigazgató
Növényvédőszer.hu

Íratkozzon fel a növényvédelmi hírlevelünkre!

Minden hétfőn elküldjük a legfontosabb híreket levélben.  


Megismertem és elfogadom: Adatkezelés
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.