Népszerű a Dereszla Pincészet Zánkán és Tokajban is

2022.06.16

Júniustól megélénkült a forgalom a Bodrog folyón, ami érezteti a hatását a parton elhelyezkedő és kikötővel rendelkező Dereszla Bisztró forgalmában is. Egyre több vendég érkezik ide hajóval, motorcsónakkal, vagy akár kenuval. Erről ír a TalentisAgro.hu oldal.

Kalocsai László, a Dereszla Pincészet birtokigazgatója
Kalocsai László, a Dereszla Pincészet birtokigazgatója

Fontos és kikerülhetetlen megálló lett a folyó hazai szakaszának a Dereszla Bisztró és a mellette található pincészet. Már hagyomány, hogy az évszakhoz igazodva alakítják ki az étlapot, amelyről természetesen nem hiányozhatnak a klasszikus ételek sem. A hangsúly természetesen a szezonalitáson van. Annak ellenére, hogy még csak pár évre tekinthet vissza az étterem, de a tavasz és a nyár mindig különlegességet tartogat, hiszen a séfek még inkább igyekeznek a vendégek kedvében járni: kéthetente három olyan étellel jelentkeznek, ami valamilyen szempontból újdonság. Ez a három étel ezután két-három hétig megtalálható az étlapon. 

De akik a Balaton felé tartanak, azok is találkozhatnak a Dereszla nevével, hiszen e hónap végén megnyílik Zánkán a Dereszla Balaton Pincészetben az új vinotéka és delikatesz üzlet. Kalocsai László birtokigazgató abban reménykedik, hogy forgalmas 71-es úthoz közel, a Balatont körbekerülő kerékpárút mellett található borászat remélhetőleg kiváló helyszín lesz arra, hogy megismertessék a balatoni turistákkal a Zánkán és a Tokajban készült borokat.

Növényvédőszer.hu - Kommunikáció / TalentisAgro.hu - Kommunikáció