Idehaza nem lesz hiány kukoricából

2022.04.01

A kukoricaárak helyzetét egyre több szakértő nevezi krízisnek. A szomszédunkban zajló háború, a műtrágya és az inputanyagok piaci költsége begyűrűzött a gabonaárakba -erről ír a Talentis Agro weboldala.

A Kukorica - mint vízigényes növény - a körülmények egyik legnagyobb áldozata.

A gabonaárak az elemzők szerint jelentősen nem esnek vissza a következő időszakban sem, ez pedig a boltokban is érződik majd, az élelmiszeripar és az állattenyésztés működése érdekében ugyanis elkerülhetetlen az élelmiszerek további drágulása. Habár Magyarországon egyelőre nem kell attól tartani, hogy nem lesz elegendő kukorica, Európában komoly hiányt okozhat az ukrán termény kiesése, amit jelenleg kérdéses, hogy honnan lehetne pótolni -olvasható a Talentis Agro Zrt. weboldalán.

"A belföldi ellátással nem lesznek gondok, az export korlátozásoknak köszönhetően a megmaradt készleteket itthon lehet tartani"

-ezt nyilatkozta a Kossuth Rádió szerda reggeli műsorában Zimmermann István, a Talentis Agro Zrt. igazgatósági tagja, az összeállításban Gersmájer Tibor nyírbátori termelő pedig arról beszélt, hogy sokkal átgondoltabban kell a talajmunkához nekikezdeni.

Hallgassa meg a riport összeállítást.