Komoly szakmai felkéréseket kapott a Talentis Agro vezérigazgatója

2022.03.05

Szakmai múltja, előélete és tapasztalatai alapján a mögöttünk hagyott hónapokban számos felkérést kapott különböző fontos tisztségek betöltésére Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. első embere, aki két és fél éve csatlakozott a Mészáros Csoporthoz -olvasható a Talentisagro.hu hírportálon.

Először társ-vezérigazgatója, majd fél év után vezérigazgatója lett az agroholdingnak. Két teljes, lezárt és sikeres évvel a háta mögött megtisztelőnek tartja az ország meghatározó intézményeinek, agrárcégeinek a megkeresését. A Talentis Agro Zrt. vezérigazgatóját tavaly év végén a tiszapüspöki KALL Ingredienst Kft. izocukor feldolgozó társ-ügyvezetőjének neveztek ki, illetve megválasztottak a visontai Viresol Kft. felügyelő bizottsági elnökének. Az ezeket a cégeket is magában foglaló OPUS GLOBAL Nyrt. agrár-élelmiszeripari divíziójának a vezetésére ezek után kapott felkérést Makai Szabolcs.

Magyarország leghíresebb, a térségben is elismert pulykafeldolgozó üzeme és integrátora a szarvasi Gallicoop Zrt., amelynek igazgatósági tagjává választották nemrégiben Makai Szabolcsot. 2020-ban a Gallicoop Zrt. százszázalékos részvénycsomagját három hazai magántőkealap vásárolta meg, ezzel új fejezetet nyitva a fejlesztéseknek, a belföldi és külföldi piaci növekedésnek. A Gallicoop Zrt. ma 1.100 munkavállalót foglalkoztat, integrált termelőin keresztül pedig további 1.000 fő megélhetését biztosítja.

Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora azzal a kéréssel kereste meg a Talentis Agro Zrt. első emberét, hogy segítse a jövő generációjának az elhelyezkedését, integrációját az agráriumban. Makai Szabolcs a felkérést elfogadta és ezek után beválasztották a rektori tanácsadó testületébe. Mint kiemelte:

"Az agrárutánpótlás a holding életében is nagyon fontos kérdés, hiszen a mezőgazdaság ma már nem egyenlő a fizikai munkával, hanem komoly felkészültséget igényel. A digitalizáció és a precíziós gazdálkodás napról napra új kihívások elé állítja a gazdálkodókat, ehhez szaktudásra van szükség".

A Talentis Agro Zrt-ben két év alatt sikerült kialakítani egy olyan vállalati kultúrát, amelynek alapja a hosszú távú stratégia. Ide tartoznak a nemzetgazdasági szempontból fontos ágazatok, mint például a növénytermesztés vagy az állattenyésztés. A hét évre szóló koncepció végrehajtásában kiváló divízióvezetőkre támaszkodhat Makai Szabolcs vezérigazgató, aki a mezőgazdaság helyzetéről azt mondta: "Hatalmas input-anyag áremelésnek vagyunk a tanúi, ezek a következő évben gyűrűznek be igazán, hiszen a holdingban nem gabona évben, hanem naptári évben dolgozunk. A tavaly olcsóbban megtermelt alapanyagot ebben a pénzügyi-naptári évben értékesítjük, amelynek jó lesz az eredménye, viszont most az input anyagok emelkedése miatt drágábban tudunk csak termelni, és ezt a drágább alapanyagot a következő évben értékesítjük. 2023 tehát egy sokkal nehezebb év lesz, de abban reménykedünk, hogy nem maradnak ezek a magas árak." - nyilatkozta Makai Szabolcs a Talentisagro.hu hírportálnak.

www.talentisagro.hu 

                       Növényvédőszer.hu - Kommunikáció