Kihirdették az Év agrárembere díjazottjait

2022.03.29

Idén is töretlen lendülettel kereste a 2021-es az Év agrárembereit az Agrotrend Cégcsoport az Agrárminisztérium fővédnökségével. Vagyis azokat a gazdákat, akik a környezetükben meghatározó szerepet töltenek be akár a fejlesztésükkel, akár azzal, hogy maradandót alkotnak.

Nyolc éve írták ki az első pályázatot, idén május 21.-én lesz a gálaest, de a kategóriagyőzteseket már nyilvánosságra hozták. Mátrai Zoltán ötletgazda, az Agrotrend Kft. ügyvezető igazgatója az idei év újdonságáról úgy nyilatkozott, hogy eddig minden évben kategóriánként három döntőst hirdettek, és e háromból választották ki a kategóriagyőztest. Idén csak a győztest hirdetik ki, a másik kettő jelölt pedig részt vehet a következő évek versenyében is, mivel nem került napvilágra a nevük. -Ez nem szakmai díj, tehát nem azt vizsgáljuk, hogy ki mennyire jó növénytermesztő, vagy állattenyésztő, hanem - miközben kiváló szakmai munkát végez - a társadalmi szerepvállalásuk is jelentős. A társadalom számára olyan hasznos feladatot lát el, amit nem jövedelemszerzés céljából végez. Ilyen például, amikor valaki egy óvodát segít, vagy egy iskolát, egyházat. Tehát továbbra is a társadalmi szerepvállalás a vezérfonala a díjnak és így került ki a tíz kategória győztes -összegezte a szakember.

Mátrai Zoltán, az Agrotrend Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója
Mátrai Zoltán, az Agrotrend Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

A nevek a weboldalon és a közösségi felületeken már megtekinthetők és hamarosan indul a közönségszavazás, hogy a tíz kategória győztesből megtudjuk: ki lesz a közönség kedvence és a fődíjast továbbra is a gálaesten a zsűri szavazza meg. Az elmúlt nyolc évben a támogatókkal, a zsűri tagokkal és a jelöltekkel együtt több, mint ezer fővel került kapcsolatba országszerte az Agrotrend. Mátrai Zoltán igyekszik ezt a közösséget egyben tartani, mert ők azok, akik Magyarország agrártársadalmának a meghatározói. Büszke arra, hogy nagyon alapos munkát tudnak így együtt végezni nagyon jó zsűri tagokkal. A díjazottak a következők:

Agrárgépészet Szalai László

Agrárinnováció Dr. Lendvai Csaba

Állattenyésztés Szabó József

Feldolgozó-élelmiszeripar Giacomo Pedranzini

Fenntartható gazdálkodás Támba MIklós

Fiatal gazda Kostyál Etelka

Jövő agrárszakembere Peitler Szilárd

Kertészet Roszik Attila

Növényvédelem Vaszily Zsolt

Szántóföldi növénytermesztés Vancsura Kornél 

Növényvédőszer.hu - kommunikáció