Kerekdomb: a Dél-Alföld egyik legnépszerűbb fürdője

2022.06.11

A hatvanas évek közepén olajat kerestek, de helyette gyógyvíz tört fel. Ezután inkább fürdőt építettek. Azóta az egész ország megismerte Kerekdomb nevét. A Kecskeméttől harminc kilométerre található, Tiszakécske külterületén lévő kerekdombi fürdő nem csak a vendégek, hanem a szakma elismerését is kiérdemelte: évekkel ezelőtt megkapta a Fürdőszövetség négy csillagos besorolását, valamint az Év Fürdőjévé is megválasztották.

Az egyik újdonság: a kagyló formájú medence
Az egyik újdonság: a kagyló formájú medence

Ez további lendületet ad az üzemeltetőnek a jövőre nézve. A fürdő már az ezredfordulón gyógyvíz minősítést kapott, de ez a külsőre vonatkozik, viszont a vizsgálati eredmények ajánlják a víz fogyasztását belsőleg is. Szántó István tulajdonos 1980. januárjában kezdett itt dolgozni, de az igazi fordulatot a 2014.-es esztendő hozta el számára, amikor megújult a fürdő úgy, hogy közben megmaradt a csend és a nyugalom.

Szántó István, a Tiszakécske - Kerekdombi Gyógyfürdő tulajdonosa
Szántó István, a Tiszakécske - Kerekdombi Gyógyfürdő tulajdonosa

Most fürdő- és szálláshely fejlesztési pályázatban bízik a szakember, mert a fürdő területe nagy, szállásra pedig nagy az igény. Erről, valamint további terveiről is nyilatkozott Szántó István a Kossuth Rádió csütörtöki kora reggeli adásában, ahol a fürdőző vendégek is beszéltek arról, hogy miért szeretik Kerekdombot? www.termaldomb.hu 

Egy kis nosztalgia: a felújítás előtt ilyen volt a hátsó medence
Egy kis nosztalgia: a felújítás előtt ilyen volt a hátsó medence


A riportból kiderül:

- Mire jó a víz külsőleg és belsőleg?

- Hogyan kezdi 1980. óta a szezont minden év május elsején a tulajdonos?

- Milyennek képzeli el a fürdőt a továbbiakban?


Növényvédőszer.hu - Kommunikáció