Az egészséget védi a lenmag alapú takarmányozás

2022.02.18

A kék a lenmag, a fehér az őszinteség, a piros pedig az egészséges szív- és érrendszer színe. Ez a három alkotja a Kék-fehér Szív Egyesületet, amely Franciaországban jött létre, de ma már számos európai országban, így nálunk is jelen van.

2000-ben gazdálkodók, tenyésztők, tudósok, agronómusok, fogyasztók és orvosok alapították, de azóta a nemzeti hatóságok, köztük az ENSZ is elismerték a munkájukat. Ennek a munkának az alapja a lenmagban keresendő. A Kék-Fehér-Szív és tagjai úgy döntöttek, hogy a szívüket választják. Termesztik, feldolgozzák, forgalmazzák és fogyasztják a Kék-Fehér-Szív élelmiszereket. Elkötelezik magukat amellett, hogy tesznek egy felelősségteljes mezőgazdaságért, azzal a céllal, hogy javítsák ételeink táplálkozási minőségét és környezeti hatását. Ez az állatok helyes takarmányozásával kezdődik!


Szebeni Dániel, a Kék-Fehér-Szív Egyesület magyarországi vezetője nyilatkozott célkitűzéseikről, valamint az eddig elért eredményeikről. A beszélgetést az alábbi linken hallgathatja meg.

Növényvédőszer.hu - Kommunikáció

https://kek-feher-sziv.org/