Agrár Innovációs Díjat kapott a Marton Genetics Cégcsoport

2022.03.25

 A 2021. évi kiemelkedő innovációs teljesítményekért átadták a 30. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit Budapesten. Sándorfy András cégcsoport vezetővel az ünnepség után beszélgettünk.

Az Agrárminisztérium támogatásával kiírt 2021. évi Agrár Innovációs Díjat a Martonvásári Bázismag Vetőmagszaporító, Termeltető és Forgalmazó Kft. kapta a szántóföldi növénytermesztés eredményességének megalapozásáért és növeléséért ökológiai innovációval, a vetőmagok biológiailag aktív anyagokkal történő kezelésével. Az eseményt követően Sándorfy András, a Marton Genetic Cégcsoport ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy önmagában a találmány egy pillanatnyi állapot, valaminek a felfedezése. -Az igazi innováció az, amikor ezeket a találmányokat hozzáférhetővé tesszük, hogy a termelők hétköznapjait jobbá tegyék. Nagyon jelentős kutatóintézeti háttér áll a cégcsoportunk mögött, amelyik folyamatosan fejlesztéseken és a kutatásokon dolgozik, a mi feladatunk pedig a piaci események közvetítése a kutatóintézetnek és az ebből származó eredményeket pedig visszajuttassuk a gazdálkodóknak -mondta Sándorfy András.

Sándorfy András, a Marton Genetics Cégcsoport ügyvezető igazgatója
Sándorfy András, a Marton Genetics Cégcsoport ügyvezető igazgatója

"Nyolc-tíz éves munka eredménye az, hogy a Marton Genetics Cégcsoport eljutott eddig az elismerésig".

Baktériumok segítségével hogyan lehet a talajban a csírázó növényt úgy támogatni, hogy a környezeti kihívásoknak ellenálljon és a kis magból egy erős növény fejlődjön. A kísérlet lényege az volt, hogy ezeket az élő mikroorganizmusokat hogyan lehet a földbe juttatás pillanatáig élettelen állapotban tartani. Ez a spóra kerül rá a vetőmagra, amely segíti a csírázását bármilyen szélsőséges körülmények között.

A díjátadást követően Sándorfy András nyilatkozott a Kossuth Rádiónak is. Hallgassa meg a vele készült beszélgetést. 

Növényvédőszer.hu - Kommunikáció