A Tokaji Aszút népszerűsítették a svéd televízióban

2022.05.27

Már az ezredforduló eleje óta tudják Svédországban, hogy mi az a Tokaji Aszú és hol található a borvidék, ahonnan odaszállítják ezt a különlegességet. Az elmúlt időszakban ráadásul annyira megszerették az aszút, hogy a külföldi piacok közül a legtöbbet ebben az országban értékesítik, sőt sikerült Svédországban több neves, világhírű borvidék borait is megelőznie a tokaji bornak.

Ma már minden, meghatározó borszaküzletben tartanak Tokaji Aszút, a borszakértők pedig nemrégiben úgy gondolták, hogy érdemes a nagy nyilvánossággal is megismertetni a magyar hungarikumot, sőt bemutatták azokat az ételeket, amelyekhez jól illik az 5 puttonyos aszú. Az alábbi videó részletet a Dereszla Pincészet egyik svéd partnere juttatta el Kalocsai László birtokigazgatónak.

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/s%C3%A5-v%C3%A4ljer-du-r%C3%A4tt-dessertvin/13763668?first=13763668 

Rövid időn belül nem ez az első alkalom, amikor szerte a nagyvilágban sikerrel szerepelt a Dereszla Pincészet. Tavaly ősszel a Decanter World Wine Awards-on hatalmas sikert arattak a tokaji borvidék borai, amelyek közül négy platina fokozatot ért el. A Grand Tokaj két tételét, a 2014-es ötputtonyos aszút és a 2013-as Eszenciát, valamint a Patricius Borház és a Juliet Victor 2017-es hatputtonyos aszúit értékelték ilyen magas díjjal. Idehaza a Bor és Piac szakmai magazin még novemberben tesztelte a desszertborokat és körbejárta a hazai pezsgőkínálatot is. Ennek eredménye a decemberi számban jelent meg, amely a Dereszla Pincészet két pezsgőjét, a Tokaji Vintage 2016 és a Tokaji Prestige Reserve 2017 nevűeket igen előkelő pontszámokkal jutalmazta.

Növényvédőszer.hu - Kommunikáció