Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2024.04.25
novenyvedoszer.hu

Sorra kapja az elismeréseket ez a sajt

2022.10.14

A Szarvasi Agrár Zrt. sajtüzeme idén először nevezett érlelt sajt kategóriában a World Cheese Awars rendezvényre, most pedig bizakodva várja a nemzetközi zsűri értékelését. Nem ez lesz az első kiemelkedő díja az üzemnek abban az esetben, ha pozitív döntés születik, ugyanis az előző években is komoly elismerésekben részesültek a benevezett termékek.

Három évvel ezelőtt aXVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon „Magyarország 2019 év sajttermelője”díjat kapta a Szarvasi Agrár Zrt., a következő évben az Érték és Minőség Nagydíj különdíját vihette el az Érték és Minőség pályázat keretein belül. Tavaly a IX. Etyeki sajtmustrán Az év sajtjakategória győztese lett, az idei X. Etyeki Sajtmustrán pedig a hosszan érlelt sajtokkal 2 arany és egy bronz minősítést vihetett haza. Az üzem 2019-ben élelmiszeripari pályázati támogatással épült meg. A korszerű olasz légtechnikával és berendezésekkel felszerelt modern üzem Örménykúton, a saját szarvasmartelep közvetlen szomszédságában található. A receptúrát kezdetekben Carlo Picotti (Perezin Latteria) észak-olaszországi sajtmesterrel együtt helyben alakította ki Pákozdi István sajtmester.



Minden termék a saját tehenészet igazoltan GMO-mentes tejéből készül Örménykúton”.

A Szarvasi Agrár Zrt. a Talentis Agro Holding tagja: értékesítésben és szállításban a Gallicoop Zrt. a partnere. Napjainkban már több multinacionális vállalat üzletében - Tesco, Auchan, Metro – megvásárolhatók a termékei, amelyeket kóstolhatják a Hunguest Hotelek vendégei és újabban már több kisebb CBA-partner boltjában, helyi vállalkozásokban is kaphatók ezek a sajtok. Az üzem legnépszerűbb termékei a következők.


Friss sajtok:
- Ideale, kashkaval típusú natúr gyúrt sajt: 350 és 700 g-os vákuumozott kiszerelés, nem érlelt
- Grill sajtok: teljes tejből készült prémium serpenyős grillsajt, natúr, medvehagymás, bazsalikomos, ázsiai és chilis ízekben. Szezonális terméknek indult, de a piaci igényeknek megfelelően egyes üzletekben egész évben elérhető a termék.

Érlelt sajtok:
- Caciotta: teljes tejből készült, tejszínes ízvilágú félkemény sajt, 30-60 nap közötti érlelés
- Picante: teljes tejből készült, félkemény sajt, mely a kecskegida tejoltó enzim segítségével válik pikánsan csípős ízűvé, 60 nap érlelés után éri el a kívánt ízt
- Szarvasi Cervinus Delicato: teljes tejből készült, 30-90 nap közötti érlelési idővel, félkemény sajt
- Szarvasi Cervinus Perfetto: teljes tejből készült, 90-150 nap közötti érlelési idővel, kemény sajt
- Szarvasi Cervinus Fenomenale: teljes tejből készült, 150 nap feletti érlelési idővel, kemény sajt
- Szarvasi Cervinus Superiore: teljes tejből készült, 300 nap feletti érlelési idővel, kemény sajt

A Cervinus termékcsalád hagyományos olasz metódus alapján, de a magyar ízvilágnak megfelelően készült prémium minőségű, saját kérgében érlelt keménysajt-család. Teljes tejből, oltós alvasztással készül, így nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, száz százalékosan természetes és GMO-mentes. A termékcsalád egyes tagjait azután nevezték el, miután olasz sajt-szakértőkkel tesztelték a különböző érlelési fázisú sajtokat, majd azonnal papírra vetették az első reakciójukat – ami az eszükbe jutott – és innen jött az elnevezésük: Fenomenale. A Szarvasi Cervinus Fenomenale sajtra jellemző az érett, diós, zamatos illat. Keménynek tűnő állag első harapáskor, de krémessé lágyul a fogyasztás közben. Egyedi ízű sajt: savanykás, sós, érett és a krémes ízek keverednek, amelyek harmonikus, intenzív ízű sajtot eredményeznek. Utóízében különleges, gyümölcsökre emlékeztető ízjegyet éreztek a tesztelők.


Szerzők:
Növényvédőszer.hu - Kommunikáció / Talentis Agro - Kommunikáció

Ezeket is olvasta már?

Gyümölcskártevők aktuális rajzási adatai, 2024.04.23-án

2024.04.24

Megjelent a legújabb házikerti károsítók csapdafogási eredményei, illetve a webkamerás csapdafogási értékelések....

Megkezdődött a selyemfényű puszpángmoly támadása. Itt vannak a legújabb fogási adatok

2024.04.24

A selyemfényű puszpángmoly (Cydalima perspectalis) mintegy 10 éve telepedett meg hazánkban, mára már mindenhol megtalálható. Behurcolt kártevő, Európába azonos időben...

Hűvös idő és kevesebb kártevő. Lesz ennek még böjtje

2024.04.24

A napi maximumok nem haladták meg a 15 C0 körüli értéket, éjszakára pedig fagypont közelébe süllyedt a hőmérséklet. Jelentősebb mennyiségű csapadék elvétve hullot...

Aki kadarkát termeszt, arra felfigyelnek mindenhol

2024.04.24

Hagyományos szőlő és borfajtáink közé tartozik a kadarka, a Dél-Alföldön nagy múltra tekint vissza a termesztése és készítése. Ez volt az első olyan fajta Kiskőr...

Termelői piac a XXI. Században: szakmai napot és piacbemutatót szervez a NAK

2024.04.23

Termelői piac a XXI. században címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót szervez fővárosban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem. A május 7...

MÉG TÖBB CIKK INNEN

Szakmai partnereink

Korábbi cikkeink minden rovatból

Íratkozzon fel a növényvédelmi hírlevelünkre!

Minden hétfőn elküldjük a legfontosabb híreket levélben.  






Megismertem és elfogadom: Adatkezelés




| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.