Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2024.04.25
novenyvedoszer.hu

Országos hírű fürdővé vált a tiszakécskei

2023.02.22

25 évesen lett fürdőigazgató és azóta is ezt tekinti álmai szakmájának a tiszakécskei Barack Thermal Resort tulajdonosa és igazgatója, aki a vendégek kiszolgálását az egyik legszebb hivatásnak tartja. Szabó Évával beszélgettünk.

A szakmában a neved a tiszakécskei fürdővel kapcsolódik össze, melyet gyermekedként nevelgetsz lassan 25 éve. Miért pont a turizmust választottad hivatásodnak?

Pontosítok, 28 éve dolgozom ebben a komplexumban, sőt valójában itt is nőttem fel. Édesapám 1984-től volt a fürdő üzemeltetője, édesanyám pedig a vendéglátós részleget vitte, így a testvéremmel rengeteg időt töltöttünk itt gyerekként, később pedig a napi teendőkbe is besegítettünk. Így, amikor 1999-ben felmerült a fürdő megvásárlásának lehetősége, őszintén tudtam édesapám kérdésére azt válaszolni, hogy szívesen választom a HR-szakma helyett a fürdővezetést hivatásomnak, így vágtunk bele. Nem sokkal ezután édesapámat sajnos elveszítettük, és a történtek még jobban merősítettek minket elhatározásunkban, így a HR-szakot már levelezőn fejeztem be, édesanyámmal és az öcsémmel családi összefogásban folytattuk a fürdő és a kemping üzemeltetését.



A Tisza-parti Thermálfürdő az évek során helyi jelentőségű létesítményből nagy vonzerővel bíró gyógy- és élményfürdővé növekedett, majd többféle szálláslehetőséget kínáló, négy évszakos resorttá vált. Melyek voltak a legfőbb állomásai ennek az útnak?

A létesítmény megvásárlásakor az összes medencénk felújításra szorult és a törvényi kötelezettségnek megfelelően 2002-ig a nem gyógyvizes medencénket vízforgató berendezéssel kellett ellátnunk. Mindez nagy kihívást jelentett és újabb hitel felvételét tette szükségessé. A befektetés kockázatos volt, de nem hiábavaló: az addigi, évi 40 ezres látogatószámot a felújítást követően megdupláztuk, ami megnyitotta az utat az újabb lehetőségek előtt. A vendégeink körében felmerült minőségi szálláshelyre való igényt a kemping területén pályázati forrásból felépített 13 apartmannal szolgáltuk ki 2007-ben. Ezt követően, 2011-ben szintén pályázati forrásból láttunk neki a központi medenceépület felújításának, a téli uszodarész színvonalának növelését ugyanis mindenképp szükségesnek éreztük a továbblépéshez.
Az álmunk egy szálloda létrehozása volt. A megvalósíthatósági tanulmány birtokában vágtunk bele az 50 szobás, négycsillagos szálloda fejlesztésébe. A mindössze 9 hónap alatt felépült Barack Thermal Hotel & Spa 2014 július elsején nyitotta meg a kapuit, sikere hatalmas kitörési lehetőséget jelentett.A látogatóink száma folyamatosan növekedett, a Covid előtt elérte az évi 250 ezer főt.
Legújabb apartmanjainkat a csendesebb pihenésre vágyóknak, 2017-ben építettük fel a fürdőtől 200 méterre, gyönyörű, fás környezetben, saját medencével. Ezzel a lépéssel teljessé vált a jelenlegi, 450-500 fős szálláskapacitásunk. 2020-ban a fürdő fejlesztéséhez tértünk vissza: a fürdőzőinket 27 évig kiszolgáló csúszdától elbúcsúzva július közepén a kor igényeinek maximálisan megfelelő új csúszdaparkot avattunk.

Ezzel egy időre akkor „készen is vagytok", vagy van még lehetősége a további fejlődésnek?

Mindig vannak újabb terveink a fürdőfejlesztés területén, és a szálláshely-fejlesztésben is folyamatos lehetőségeket látok, de az idei évben a szolgáltatások minőségének javítására és dolgozóink képzésére fókuszálunk.

Miért lett a szálloda, majd a komplexum neve a barack?

A környék híres baracktermő vidék, a kemping területén és a fürdő előtt ma is állnak barackfák. A kempingben sétálva láttam meg a vendéget, aki a barackfa mellett kis nyeles lábosban lekvárt főzött be. Beszélgetni kezdtünk, és kiderült, hogy a barack Tiszakécskét jelenti számára és mindennap befőz két üveg baracklekvárt. Ez ihletett meg, de jó érzéssel tölt el az is, hogy a gyümölcs a múltunkra és a lehetőségeinkre is utal.

A komplexum bővülésével párhuzamosan növekvő és egyre inkább szerteágazó feladatokkal vezetőként hogyan tudtál lépést tartani?

Ugyan mindenki az én nevemet ismeri, de fontosnak tartom kiemelni, hogy a Barack vezetése csapatmunka. Utánam néhány évvel a testvérem is a fürdő állományába került, a műszaki feladatokat teljes mértékben ő látja el, én pedig a komplexum igazgatásával, a pénzügyi és a személyi ügyekkel foglalkozom. Emellett minden területnek megvan a maga vezetője és a saját csapata. Állandó jelleggel 100-120 fő dolgozik nálunk, de nyaranta 150 főre duzzad a létszám. Édesanyámat is muszáj megemlítenem, aki a gyerekekkel kapcsolatos logisztika nagy részét leveszi a vállamról, és rengeteget segít abban, hogy háromgyerekes anyaként és vezetőként is helyt tudjak állni. Visszatérve a kérdésre: a feladat összetettségét, sokféleségét nagyon élvezem. Figyelem a szakmát, sokat járok szakmai rendezvényekre és rendszeresen szervezek csapatomnak tanulmányutakat belföldön és külföldön. Újítónak tartom magam, vezetőként pedig együttműködőnek és megértőnek, előbbire a fejlődéshez, az utóbbi két tulajdonságra pedig a csapat egyben tartásához van szükség. Jövőbe tekintően gondolkodom, bármilyen kampányt indítunk, mi mindig több évre tervezünk, ami rendre meghozza a gyümölcsét. Amikor 25 évesen a Dél-alföldi Termál Klaszter alakuló ülésén felálltam és tulajdonos-vezetőként bemutatkoztam, nem vettek komolyan. Büszke vagyok rá, hogy most már igen. Fontos célomnak tartom, hogy minden fiatal kollégámat, akiben látom az elszántságot, támogassam, segítsem és megtanítsam a szakmára.

Csapatmunkában dolgoztok, mégis te vagy a Barack Thermal Resort működésének motorja, a te személyiséged tükröződik a létesítményen: bájos, közvetlen és mégis profi. Mennyi ebben a szándékosság?

Részben tudatos, részben pedig a személyiségemből fakad, hogy a családiasság és az otthonosság az egész komplexumban érvényesül és az egyik legfőbb értékünkké vált, a belsőépítészeti megoldásokban éppúgy visszaköszön, mint a vendégekkel való bánásmódban. Az alkalmazottjaink azt látják, hogy személyesen törődök mindennel, mindenkivel váltok pár szót és sokat beszélgetek a vendégekkel, így ők is ezt a szemléletet viszik tovább. A beruházások során kipróbált, jól működő csapattal dolgozom együtt, a tervezők ismerik az ízlésemet, a színvilágomat, a dinamikámat, ami ezáltal a külsőségekben is meg tud jelenni.A fejlesztések során az anyaként szerzett tapasztalataimat is kamatoztatom. Szeretem nyugodtan meginni a kávémat, de közben azért szemmel tartani a gyerekeimet. A játszóteret és a gyerekmedencét ezért úgy alakítottuk ki, hogy a vendéglátó egységek teraszáról jól belátható legyen. Nálunk nincsenek távolságok, minden átlátható, ennek szintén megvan a szerepe a nyugodt pihenésben. Van tudatosság abban is, hogy a vendéglátó egységeket a kezdetektől saját magunk üzemeltetjük, ez a személyzet forgatása, valamint a kínálat szempontjából is nagy előny. A tipikus strandételek mellett önkiszolgáló éttermünkben napi menüt kínálunk, egyszerű, ízletes és friss magyar ételeket, de van pizzériánk is. Büszke vagyok rá, hogy nálunk fürdőruhában is porcelán tányérból étkeznek a vendégeink.


Szerzők:
Növényvédőszer.hu / Turizmus.com

Ezeket is olvasta már?

Gyümölcskártevők aktuális rajzási adatai, 2024.04.23-án

2024.04.24

Megjelent a legújabb házikerti károsítók csapdafogási eredményei, illetve a webkamerás csapdafogási értékelések....

Megkezdődött a selyemfényű puszpángmoly támadása. Itt vannak a legújabb fogási adatok

2024.04.24

A selyemfényű puszpángmoly (Cydalima perspectalis) mintegy 10 éve telepedett meg hazánkban, mára már mindenhol megtalálható. Behurcolt kártevő, Európába azonos időben...

Hűvös idő és kevesebb kártevő. Lesz ennek még böjtje

2024.04.24

A napi maximumok nem haladták meg a 15 C0 körüli értéket, éjszakára pedig fagypont közelébe süllyedt a hőmérséklet. Jelentősebb mennyiségű csapadék elvétve hullot...

Aki kadarkát termeszt, arra felfigyelnek mindenhol

2024.04.24

Hagyományos szőlő és borfajtáink közé tartozik a kadarka, a Dél-Alföldön nagy múltra tekint vissza a termesztése és készítése. Ez volt az első olyan fajta Kiskőr...

Termelői piac a XXI. Században: szakmai napot és piacbemutatót szervez a NAK

2024.04.23

Termelői piac a XXI. században címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót szervez fővárosban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem. A május 7...

MÉG TÖBB CIKK INNEN

Szakmai partnereink

Korábbi cikkeink minden rovatból

Íratkozzon fel a növényvédelmi hírlevelünkre!

Minden hétfőn elküldjük a legfontosabb híreket levélben.  






Megismertem és elfogadom: Adatkezelés




| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.