Növényvédőszerek az egészséges élelmiszerekért! | 2024.04.18
novenyvedoszer.hu

Magyarország legszebb birtokai 2022-ben

2022.09.05

Idén a Hortobágyi Nonprofit Kft. Mátai Ménes birtokán lévő lovarda adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka 2022. díjátadó gálának, ahol átadták a győztes birtokok tulajdonosainak az elismeréseket. A fődíjas a Szápári Ökofarm lett.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Eme nemes célt szolgálja az immáron hatodik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj.

Az est műsorvezetői Hamvas Atanáz tulajdonos és Törös Ramóna volt az Agrotrend Csoporttól.



A gálaestet Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj főszervezője kezdte meg nyitóbeszédével. A jelenlévők köszöntése és méltatása után, hangsúlyozta, hogy az igaz ember hitből él, és e mai nehézségekben, a mezőgazdasági szereplők tovább lépésében a hit tart meg. 13 szempontos rendszer alapján értékelték a birtokokat. A szépség mellett a "jóság" is szempont volt. Idén a családi gazdaságok jellemezték a mezőnyt. Sikerült bevállalni egy régebbi ötletet is, hogy a határon túli birtokokat is díjazzák. Idén a Vajdaságra került sor. Felhívta a figyelmet a szakemberek tudásának, véleményének fontosságára. Az Agrotrend csoport hitvallása a gazdálkodók bemutatása, a mezőgazdaság fókuszba kerülése.

Magyarország Legszebb Állattenyésztő Birtoka a Breier Farm – A díjat a kategóriatámogató Nyakas Farm részéről Nyakas András tulajdonos adta át.
Magyarország Legszebb Borbirtoka az Etyeki Kúria – A díjat a kategóriatámogató Huminisz Kutatásfejlesztő Kft. részéről Pais István ügyvezetője adta át.
Magyarország Legszebb Családi Gazdasága a Szápári Ökofarm – A díjat a kategóriatámogató Fliegl Abda Gépgyártó Kft. részéről Ackermann Tamás cégvezető adta át.
Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka a Totya Farm Kft. – A díjat a kategóriatámogató Pannónia Bio Zrt. részéről Lengyel Zsolt értékesítési igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Gyümölcstermesztő Birtoka a Márkli Kert – A díjat a kategóriatámogató Auditker Kft. részéről Kis Pál ügyvezető adta át.
Magyarország Legszebb Precíziós Gazdálkodó Birtoka a Szakmári Gabona Kft. – A díjat a kategóriatámogató ISM Technology Kft. részéről Kovács László stratégiai és fejlesztési igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Kertészete a Simon Kertészet – A kategória támogatója a DélKerTÉSZ, a díjat Ledó Ferenc a Fruitweb elnöke, Az Év Agrárembere adta át.
Magyarország Legszebb Szántóföldi Növénytermesztő Birtoka a Kányai Mezőgazdasági Zrt. – A díjat a kategóriatámogató KWS Magyarország Kft. részéről Szanyi István ügyvezető igazgató adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíjasa a Holló Company (Vajdaság, Doroszló) – A díjat Jakab István adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 2. helyezettje a Balassa Farm (Csantavér) – A díjat Zászlós Tibor adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 3. helyezettje a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza) – A díjat Mátrai Zoltán adta át.
Határon Túli Legszebb Birtok a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza) – A díjat a kategóriatámogató AgroTech részéről Bata Botond igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíjasa a Szápári Ökofarm – A díjat Görög Róbert a Növényvédelmi Szövetség igazgatója adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 2. helyezettje a Márkli Kert – A díjat Jakab István adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 3. helyezettje a Simon Kertészet – A díjat Baranyi Szabolcs adta át.
Erste Bank különdíjasa a Kányai Mezőgazdasági Zrt.  – A díjat a kategóriatámogató Erste Bank részéről Szerdahelyi Róbert kis-és középvállalati igazgató adta át.
Magyarország Legszebb Birtoka 2022-ben a Szápári Ökofarm – A fődíjat Jakab István a díj fővédnöke adta át.


Szerzők:
Növényvédőszer.hu / Kommunikáció

Ezeket is olvasta már?

GMO-mentes magyar szója: miért nem termelünk többet?

2024.04.18

Szójából nem vagyunk önellátók, de voltak olyan külföldi befektetők, akik azért jöttek hozzánk, hogy a hazai GMO-mentes szóját megvásárolják. Rossz hír, hogy önellátók a továbbiakban sem leszünk szójából, ugyanis az állattenyésztés igénye nagy annak ellenére, hogy visszaesett a tenyésztés, de még így is 600 ezer tonna génmódosított szójadara érkezik az országba. A hazai termesztők GMO-menteset termelnek, ugyanis idehaza nem kerülhet a földbe génmódosított vetőmag. A nyolcvanas évek már indítottak fehérjeprogramot, amelynek hatására akkor megemelkedett a szója vetésterülete 82 ezer hektárra, de ha napjainkban kihasználnánk azokat a területeket, amelyek országszerte alkalmasak a szója termesztésére a csapadék és a mikroklíma miatt, akkor 150 ezer hektáron is lehetne ezt a növényt termelni, ami jelentős növekedésnek számítana. ...

Gyümölcskártevők aktuális rajzási adatai, 2024.04.16-án

2024.04.17

Egy kártevő rajzásmegfigyelésének célja, hogy megtaláljuk azt az időpontot, amikor egy adott kártevő ellen a leghatékonyabban tudunk védekezni. Az előrejelzés a hőö...

Lelkesek a dinnyetermelők, idén is jó szezont várnak

2024.04.17

A tavalyi év jól sikerült a dinnyetermesztőknek: az április eleji fagyok után a hónap közepétől kiültették a palántákat, onnantól kezdve az időjárás rászolgált ...

Folyamatos gombabetegségek: alma tűzelhalás, puszpángmoly!

2024.04.16

A meleg tél és koratavasz miatt korábban fakadtak, ébredtek fel a növényeink, a megszokottnál hamarabb kellett felvennünk a permetezőgépet. A jelenlegi helyzet is tartoga...

Fontos tudnivalók a TMR ellenőrzésekről

2024.04.16

A területi monitoring rendszer röviden TMR rendszer, a Kincstár 2023-ban bevezetett újítása. Tulajdonképpen a Sentinel műholdcsalád csatlakoztatását jelenti a támogatá...

MÉG TÖBB CIKK INNEN

Szakmai partnereink

Korábbi cikkeink minden rovatból

Íratkozzon fel a növényvédelmi hírlevelünkre!

Minden hétfőn elküldjük a legfontosabb híreket levélben.  






Megismertem és elfogadom: Adatkezelés




| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.