Amikor az immunrendszer erősítésére gondolunk, akkor általában mindenkinek a patika, majd az ott kapható különböző készítmények jutnak az eszébe. Mivel a reklámok is gerjesztik ezt a folyamatot, így egy idő után elkényelmesedve azonnal a gyógyszertári megoldásoknál maradunk. Így eszünkbe sem jut, hogy a több száz éves, bizonyított népi gyógymódokat alkalmazzuk. Pedig van megoldás az immunrendszer megerősítésére és az egészség védelmére, ráadásul fele, vagy negyed annyi összegbe sem kerül, mint a tablettás változat.
Az egyik ilyen elegyhez kettő citrom, három fokhagyma, valamint méz és gyömbér kell. A citromot héjastul feldaraboljuk /ha nem bio citrom, akkor előzőleg szódabikarbónával alaposan mossuk meg/, a fokhagymát is apróra vágjuk, majd mézzel meglocsoljuk – annyira, hogy ellepje mindkettőt. Ezek után – ha ezt már túl soknak tartjuk – akkor gyömbért reszelhetünk rá és utána csak állni kell hagyni, majd elég napi egy evőkanál. Ha külön akarjuk elemezni, akkor mind a citrom /zsírégető/, mind a fokhagyma /vértisztító/, mind pedig a méz /étvágycsökkentő/ kiválóan alkalmas az egészség szinten tartására, no de így együtt pedig maga az immunbomba.
De létezik más megoldás annak, aki szeret további új dolgokat kipróbálni. Ebben az esetben alma, cékla, méz és citrom kell, valamint feketeretek. Ez utóbbinak torokvédő, hangszalag védő, és köhögés csillapító hatása is bizonyított, hiszen a fekete retekben lévő kén tartalmú vegyületek hatékonyak, ahogy ezt a népi gyógyászatban már régóta felismerték, valamint például, ha hársfavirág mézzel készítjük el ezt a kombinációt, akkor a hársfavirág gyógyító vegyületeit ötvözzük a fekete retek jótékony molekuláival. Fele-fele arányban is lehet összedolgozni az almát és a céklát, amelyhez három darab citrom levére van szükség, majd csuroghat rá a méz. Hamarosan szép levet ereszt, és már el is készült az ásványi anyagokban gazdag C-vitamin bomba.
A tavasz beköszöntével mindenképpen indokolt lehet az elvesztegetett energia pótlása, de ezekre a mixekre akkor is szükség lehet, amikor a természetből is kapunk kellő utánpótlást a napsütésen, vagy a szezonális zöldségeken – gyümölcsökön keresztül.
A hernyók a csápjaik segítségével szagolják ki az élelmükként szolgáló növényeket, és azt is, hogy vajon biztonságban rághatnak-e, vagy valami veszély vár rájuk. A Wageningeni Egyetem főként a mezőgazdasági célú kutatásairól ismert, a hernyók szaglásával végzett vizsgálataik sem lógnak ki ebből a sorból: az eredmények segíthetnek a vegyszermentes növényvédelemben. - írja a National Geographic az ng.24.hu oldalán.... ➜
Április közepén tovább folytatódott a koranyárias, a sokévi átlagnál jóval melegebb időjárás. Az ország nagy részének termését veszélyeztető szárazság csupán... ➜
A Magyar Kutatási Hálózat (HUN-REN) Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Talajtani Intézetének (TAKI) kutatói által kifejlesztett HU-SoilHydroGrids 3D talajhidrológiai ad... ➜
A 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk a mai naptól megújult formában új honlapon, a kap.gov... ➜
Az ökológiai gazdálkodás fontosságára és élelmiszertermelési rendszerünk sokszínűbbé tételére hívja fel a figyelmet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (... ➜
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.