Világszerte növekszik a pezsgőfogyasztás, de nem csak ilyenkor év végén. A pezsgőnek egyébként az igazi lökést a 2008-as pénzügyi válság adta meg, azóta nevezik válságterméknek, vagy válságálló italnak a szakemberek, mivel akkor indult el egy komoly érdeklődés a pezsgő iránt. A közgazdasági gyakorlat elvileg úgy tartja, hogy válságos időszakban a magasabb hozzáadott értékű termékek fogyasztása csökken.
A pezsgőesetében a borimportőrök 2008-ban és a következő évben, az addigjó eredményeket felmutató champagne-i pezsgő értékesítésének bezuhanásától tartva elkezdtek alternatív pezsgőket keresni, és rátaláltak két termékre, az egyik a spanyolországi cava, a másik az olaszországi prosecco.Ezeket az olcsóbb pezsgőket felvették az értékesítők a portfóliójukba, amit a fogyasztók is jól fogadtak. Olyan új vásárlók is megjelentek a boltokban, akik korábban csak ritkán fogyasztottak pezsgőt. Ebből indult el egy erőteljes fogyasztásnövekedés, ami magával húzta a féltett húzónevet, a champagne-i pezsgőt is. Eltelt egy kis idő, és a prosecco és cava fogyasztók elkezdtek azon gondolkodni, hogy szintet lépnek több pénzt is fordítanak a pezsgőre, mint korábban.
Ez a folyamat nem állt meg és ma már nincs olyan borkedvelő ország, amelyben ne növekedne folyamatosan a pezsgő fogyasztása. Ráadásul ez a nyitottság a pezsgő rajongói részéről nem ért véget és azóta is új lehetőségeket és különlegességeket keresnek. Ebben lehet nagy szerepe a hazai tokaji pezsgőnek, amely minőségében képes azokra a beltartalmi értékekre, amelyeket örömmel fogadnak a vásárlók.
Évről évre egyre drágábbak a szezonális gyümölcsök, így lesz ez idén is. Ezeknek az áraknak a csökkentésére találták ki még régebben a szed magad akciókat, melyek az utóbbi években szaporodtak el, részben azért, mert nehéz már munkaerőt találni, másrészt pedig így a termelői piaci és a bevásárlóközponti árakhoz képest sokkal előnyösebben juthatunk hozzá a kedvenceinkhez. Arról nem is beszélve, hogy egy élménnyel is gazdagabbak leszünk. Ha a fővárosban élünk, akkor nem kell messzire menni egy ilyen élményért, hanem az egyik legközelebbi hely Pomáz határában, a Pilisben található. Hagyományos módszerek adalékok és ízfokozók nélkül – mindez Budapest határában, Pomázon. A Kék bolygó podcastjában is bemutatkozott nemrégiben – mintegy követendő példaként – a Breier Ökofarm. Áder János korábbi köztársasági elnök a környezetbarát technológiáról, a minél kisebb ökológiai lábnyomról és a helyben feldolgozott termékek jelentőségéről beszélgetett ifj. Breier Lászlóval. Mint kiderült, a farmon a „boldog” állattartás és „szelíd” növényvédelem módszerével dolgoznak. A jó idő beköszöntével ismét elkezdődtek a Farm túrák, melyeken a legkisebbek is megismerkedhetnek a környezettudatossággal. ... ➜
Elfogadta az Országgyűlés az egyes agrártárgyú törvényeket módosító javaslatot, amely a termőföldre vonatkozó szabályokban is változást hoz július 1-jétől. Az ... ➜
Minél több gazdálkodó tesz a madarak számára előnyös lépéseket, annál ellenállóbb lesz a gazdaságuk és tágabb értelemben a világunk. A mezőgazdasági termelőkn... ➜
Ma már nehéz elképzelni, de a rendszerváltás előtt 12 cukorgyár működött idehaza. Ha napjainkban szóba kerül a cukorrépa feldolgozása, akkor már csak a kaposvári ü... ➜
Megjelent a legújabb házikerti károsítók csapdafogási eredményei, illetve a webkamerás csapdafogási értékelések.... ➜
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.