Új sorozatunkban olyan növényeket mutatunk be dr. Orlóci Lászlóval, az ELTE Füvészkertjének igazgatójával, amelyek a mindennapi életünkre pozitív, gyógyító hatást gyakorolnak, akár étrend kiegészítőnek, vagy gyógyító növényeknek is nevezhetnénk ezeket. Szakértőnk azonban felhívja arra is a figyelmet, hogy bizonyos növényeknél érdemes elkerülni a túlzott fogyasztást, mert az komoly gondot okozhat – akár mérgezést is.
Több szempontból is érdemes megismerni ezeket a növényeket Orlóci tanár úr szerint: az egyik az, hogy a természetes gyógyászatban igen elterjedt növényekről van szó, amelyeknek az élettani hatását, a hatóanyagait nagyjából ismerjük, ha máshonnan nem, akkor a különböző gyógyító teákon keresztül. Viszont az együttes hatásukról keveset tudunk.
Minden egészségügyi probléma a bélrendszer állapotára vezethető vissza: ha az sérül, vagy hibásan működik, annak súlyos következményei lehetnek a tápanyagok felszívásában, vagy a méreganyagok semlegesítésében. Ilyenkor is fontos az immunerősítő növényeknek a bevitele, amelyek segítik a szervezet ellenálló képességének a kialakulását.
Immunerősítő növények: homoktövis
Immunerősítő növények: homoktövis. Minden egészségügyi probléma a bélrendszer állapotára vezethető vissza: ha az sérül, vagy hibásan működik, annak súlyos következményei lehetnek a tápanyagok felszívásában, vagy a méreganyagok semlegesítésében. Ilyenkor is fontos az immunerősítő növényeknek a bevitele, amelyek segítik a szervezet ellenálló képességének a kialakulását.
Kézműves Kiválóságok: díjazták Magyarország mézét, lekvárját, szörpjét, gyümölcslevét
A versenyt az idén négy kategóriában hirdették ki. A tavalyi kiíráshoz képest a méz is bekerült a díjazott termékek körébe. A lekvárokat, szörpöket és gyümölcsleveket már tavaly is díjazták, ez idén sem maradhatott el.
Tanulmány bizonyítja a homoktövis jótékony hatásait
A népi gyógyászatban a homoktövist hagyományosan a bőr- és emésztőrendszeri betegségek kezelésére használták. Újszerű vizsgálatokat végeztek a homoktövis olajjal és levével rák, szív-, érrendszeri és májbetegségek, valamint gyomor-bélrendszeri fekélyek megelőzésére és kezelésére. Mint kiderült: a homoktövis aktív komponensei (C-vitamin, tokoferolok, karotinoidok, egyes flavonoidok és egyéb fenolos vegyületek) antioxidáns és valószínűleg antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az árérzékenység ellenére megnőtt a vásárlók igénye az egészséges élelmiszerek iránt. Kitüntető figyelmet kapnak például az Omega3 zsírsavakban gazdag termékek: ezek egyike a tojás. Vajon miért van az, hogy az ilyen tojások halszagúak? A különböző vizsgálatok ezt kutatják és erre megszületett a magyarázat is.... ➜
A nyersanyagok és erőforrások optimális felhasználása, illetve az előállított termékek minőségének javítása érdekében már a hétköznapi gyakorlat számára is el... ➜
A sertéstenyésztésben a nagyobb alomlétszám rendszerint kisebb születési súllyal párosul, ami kedvezőtlen hatással van a malacok életképességére és fejlődésére. ... ➜
Bemutatkozik az ADEXGO Kft. Cégünk elsősorban kiegészítő takarmányok és takarmány adalékanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Ezen termékek az inte... ➜
Az ADEXGO Kft. sorozata 2. Az omega-3 zsírsavak gazdasági haszonállatokkal takarmány alapanyagként (pl. len- és halolaj) etetve képesek megjelenni az egyes állati termékek... ➜
| +36 (84) 510-009 | info@novenyvedoszer.hu | © novenyvedoszer.hu | Minden jog fenntartva.